Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/03 14:23

0simis 7

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Με ιεροπρέπεια, κατάνυξη και νησιώτικο παλμό τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 17 Μαρτίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σύμης, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου Β', εν μέσω πλήθους πιστών εκ Κώου, Σύμης, Ρόδου και εξ άλλων περιοχών της Χώρας.

Κατ' αυτήν την Α.Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την Μητέρα Εκκλησία εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος, παρέστησαν δέ οι Σεβ. Μητροπολίται Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Τοποτηρητής της Επαρχίας, Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, Ρόδου κ. Κύριλλος, Λέρου και Καλύμνου κ. Παίσιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και οι Θεόφιλ. Επίσκοποι Αμορίου κ. Νικηφόρος, Στρατονικείας κ. Στέφανος και Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Επίσης και οι Πανοσιολ. Καθηγούμενοι των Αγιορειτικών Μονών Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ και Σταυρονικήτα Αρχιμ. Τύχων, καθώς επίσης και εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως και τοπικοί Άρχοντες.

Ο Σεβασμιώτατος έφτασε στο νησί συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο, και τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Στη συνέχεια στην προβλήτα έγινε η υποδοχή από τον Δήμαρχο Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα, των τοπικών Αρχών, του Ιερού Κλήρου και πλήθος πιστών που φώναζε άξιος.

Αμέσως μετά τον νέο Μητροπολίτη Σύμης προσφώνησε ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέφερε ότι "με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχόμαστε τον νέο Ποιμενάρχη μας, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι η παρουσία σας στα νησιά μας θα αφήσει την δική της ιστορία."

"Σεβασμιώτατε, η Εκκλησία είναι το δεύτερο σπίτι μας, εκεί καταφεύγουμε πάντοτε! Έρχεστε σε έναν τόπο βαθιά θρησκευόμενο, με δεκάδες εκκλησιές και παρεκκλησία που καθιστούν τις υποχρεώσεις πολλές. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, με ανιδιοτέλεια και αγάπη προς τον Ποιμενάρχη μας" πρόσθεσε ο Δήμαρχος Σύμης κ. Παπακαλοδούκας.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και στον ευλογημένο λαό της Σύμης.

"Σας ευχαριστώ για την πάνδημο υποδοχή που μου επεφυλάξατε και σας διαβεβαιώ ότι από σήμερα θα με έχετε ανάμεσά σας, ως πατέρα πνευματικό, συνεργάτη, συμπαραστάτη και αρωγό εις παν αγαθό και ωφέλιμο για την προαγωγή και ανάπτυξη του τόπου μας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου με πομπή, όπου τελέστηκε η τελετή της ενθρονίσεως.

Ακολούθησαν η ενθρονιστήρια ομιλία του Μητροπολίτη Σύμης, καθώς και η ομιλία του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημητρίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ

simis 1

simis 1

simis 1

0simis 1

0simis 1

0simis 1

0simis 1

0simis 1

0simis 1

0simis 1

0simis 1

0simis 1

0simis 1

Εμφανίσεις: 306340
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: