Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/01 17:45

IPS Leo

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Σε αλλαγή του επισήμου ονόματος και της επισήμου έδρας του προέβη ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Φινλανδίας κ. Λέων, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018 ο Μητροπολίτης Ελσινικίου Αμβρόσιος, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, μετά από 29 χρόνια διακονίας.

«Πιστεύω ότι ένας επίσκοπος ή ιερέας μπορεί να υπηρετήσει την Εκκλησία με πολλούς τρόπους, ακόμα και ανεπίσημα. Τώρα είναι ώρα να αναλάβουν την διακονία νεότεροι από εμένα» τόνισε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος σχετικά με την παραίτησή του.

Να αναφερθεί ότι μετά την παραίτηση του κ. Αμβροσίου, αποφασίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Λεών να έχει νέο τίτλο ως, Αρχιεπίσκοπος Ελσίνσκι και πάσης Φινλανδίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Μητρόπολη της Καρελίας θα αλλάξει το όνομά της, και ο Ιεράρχης που θα εκλεγεί το 2018, θα αποκαλείται Μητροπολίτης Κουπίου και Καρελίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Λεων είχε υπηρέτησει στο Ελσίνκι ως Μητροπολίτης, από το 1996 μέχρι το 2001.

Εμφανίσεις: 303263
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: