Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Αγίας Αναστασίας. 09/09 17:08

ioakeim1

Σήμερα, 9η Σεπτεμβρίου εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης άγει τα ονομαστήριά του ο Γέρων Νικομηδείας Ιωακείμ ο από Χαλκηδόνος,ο οποίος από μακρόν χρόνου ασθενεί νοσηλευόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο άγιος Ηγούμενος Μιλήτου Απόστολος καρδιακός φίλος του γέροντος Νικομηδείας, η αδελφότητα της Ι.Μονής, και οι αναρίθμητοι ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής,οι οποίοι κατά την διάρκεια των παρακλήσεων πάντοτε ακούν να μνημονεύεται το όνομα του ασθενούντος Ιεράρχου, ευχόμαστε για την αποκατάσταση της υγείας του.

Φωτο: 1
3 Νοεμβρίου 1985.
Κωνσταντινούπολης Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κατά την είς Επίσκοπον Μιλήτου χειροτονία του αγίου Καθηγουμένου.

Φωτο: 2
Από αριστερά η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος,τότε Φιλαδελφείας, ο τότε Μελιτινής Ιωακείμ και ο μακαριστός Πριγκηπονήσων Συμεών.

Φωτο: 3
Ο Γέρων Νικομηδείας, τότε Μελιτινής με τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Μιλήτου Απόστολο ενώ στο βάθος διακρίνεται ο μακαριστός Πατριάρχης Κυρός Δημήτριος.

Φωτο:4
Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ Βαρθολομαίος έπειτα Χαλκηδόνος και νυν Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης.

Η Α.Θ Παναγιότης και ο Γέρων Νικομηδείας είναι πνευματικά αναστήματα του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτονος του από Ίμβρου και Τενέδου.

Αιωνία αυτού η μνήμη και μετά πολλού σεβασμού εμείς οι υπολειπόμενοι καταθέτουμε την αίδιον ευγνωμοσύνην μας διά την παρακαταθήκην που κληρονόμησε είς την Μεγάλην του Χριστού Εκκλησίαν, τον Μεγάλον Πατριάρχην κκ Βαρθολομαίον και τον Γέροντα Νικομηδείας κ Ιωακείμ.

photo1

photo1

photo1

photo1

Εμφανίσεις: 307899
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: