Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/03 14:12

patmos-5

Πάτμος | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Σε κατανυκτικό κλίμα και με την παρουσία μοναχών, ιερέων και λαϊκών τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Εκπρόσωπος του εν Αθήναις γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο Πατριαρχικό Έξαρχο της Πάτμου Αρχιμ. Κύριλλο.

Στην προσφώνησή του ο Ηγούμενος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο που δια της παρουσίας του τιμά τόσο την Μονή όσο και τον Όσιο Χριστόδουλο τον εν Πάτμω, όπου σήμερα παραμονή και αύριο 16 Μαρτίου η νήσος Πάτμος εορτάζει.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Αρχιμ. Κύριλλο για την θερμή υποδοχή, ενώ παράλληλα μετέφερε τις Πατριαρχικές ευλογίες και ευχές σε όλους και στην συνέχεια ευλόγησε το κόλλυβο.

Μετά το πέρας της ακολουθίας κατά το Μοναστηριακό τυπικό προσφέρθηκε κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής.

patmos-1

patmos-2

patmos-3

patmos-4

patmos-6

patmos-7

patmos-8

patmos-9

patmos-10

patmos-11

patmos-12

patmos-13

patmos-14

patmos-15

Εμφανίσεις: 308219
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: