Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/03 11:22

3287931

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας η ανάμνηση της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η χειροτονία του εψηφισμένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου Ζαχαρή, Ηγουμένου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Να αναφερθεί ότι τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Αρχιγραμματεύων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Μετά την απόλυση, τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχώβ των υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως αγωνισαμένων και τελειωσθέντων, καθώς και λιτάνευση των ιερών εικόνων προεξάρχοντος του Πατριάρχη.

Την Ελληνική Κυβέρνηση στο Φανάρι εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ:

 

Εμφανίσεις: 303899
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: