Γράφτηκε από τον/την Εκκλησία Εσθονίας. 14/01 21:00

vasilopita-esthonia-10

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, γεμάτο αισιοδοξία, χαρά και νεανικά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της Βασιλόπιτας για τους νέους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ταλλίνης της Εκκλησίας της Εσθονίας.

Από νωρίς το πρωί νέοι και νέες, παιδιά της Εκκλησίας, συναντήθηκαν στο κέντρο της Ταλλίνης, όπου είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους σκέψεις και να περιηγηθούν στη μεσαιωνική πόλη μαζί με μια ομάδα νέων που έφτασαν από το Viljandi της κεντρικής Εσθονίας.

Κατόπιν, όλοι μαζί, προσήλθαν στο Κέντρο της Εκκλησίας, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πίτας από το Σεβασμιώτατο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Εσθονίας κ. Στέφανο παρόντος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Στέφανος στην προσλαλιά του ευχαρίστησε τα νέα παιδιά για την παρουσία τους κοντά στην Εκκλησία και τα ενίσχυσε με λόγους παραμυθητικούς και επιστηρικτικούς για τον αγώνα της ζωής τους που έχουν μπροστά τους.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί επίσης στην προέλευση του εθίμου της Βασιλόπιτας καθώς και στη Μεγάλη Ιεραρχική Μορφή του Αγίου Βασιλείου, ενώ τέλος μίλησε και για τον τοπικό Άγιο Βασίλειο του Saatse της Εσθονίας που είναι ο προστάτης των νέων και των παιδιών.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους υγεία, δύναμη, προκοπή και κάθε πρόοδο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ευχήθηκε επίσης το νέο έτος να είναι για την Εσθονία γεμάτο ευλογίες από το Θεό.

Το φλουρί της Αγιοβασιλόπιτας εφέτος το βρήκε η μικρή Σάσκια Σάρρα από την ενορία του Αγίου Συμεών.

vasilopita-esthonia-1

vasilopita-esthonia-2

vasilopita-esthonia-3

vasilopita-esthonia-4

vasilopita-esthonia-5

vasilopita-esthonia-6

vasilopita-esthonia-7

vasilopita-esthonia-8

vasilopita-esthonia-9

Εμφανίσεις: 302896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: