Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σμύρνης. Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

vasilopita-smirnis-18

Πραγματοποιήθηκε την 8η Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton της Σμύρνης η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας του Ρωμαίηκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας αποτελεί την πρώτη επίσημη εκδήλωση αυτού από την ημέρα της ιδρύσεώς του, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προβολή της Ρωμαίηκης πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομίας της Σμύρνης και η αρωγή του πνευματικού και ποιμαντικού έργου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, η οποία τελεί πλέον, από τον παρελθόντα Αύγουστο, υπό τήν ποιμαντική καθοδήγηση του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Θεοδωρίδης και Αντιπρόεδρος η διακεκριμένη Σμυρνιά ζωγράφος Έλλη Ειρήνη Φυλλίδου, μέλη αυτού Ομογενείς και Έλληνες διαμένοντες στη Σμύρνη για λόγους επαγγελματικούς και φοιτητές στα διάφορα Πανεπιστήμια.

Στην εκδήλωση παρέστη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Σμύρνης, οι Ομογενείς, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της Σμύρνης, Τούρκοι επιχειρηματίες και πολλά από τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος, η οποία εκτός από τους Ομογενείς και τους εγκατασταθέντες στη Σμύρνη εξ Ελλάδος για λόγους σπουδών ή επαγγελματικούς, έχει στους κόλπους της και σλαυοφώνους και γεωργιανούς Ορθοδόξους διαβιούντες στην περιοχή.

vasilopita-smirnis-17

vasilopita-smirnis-19

vasilopita-smirnis-20

vasilopita-smirnis-21

vasilopita-smirnis-22

vasilopita-smirnis-23

vasilopita-smirnis-24

vasilopita-smirnis-25

vasilopita-smirnis-26

vasilopita-smirnis-27

Εμφανίσεις: 302287
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: