Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/01 13:29

varthlomaios.theofania

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Να αναφερθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε και χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Στη συνέχεια όπως και κάθε χρόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο, παρουσιά πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα.

Την Κυβέρνηση στο Φανάρι εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Η αγάπη θα επικρατήσει και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι λύση».

Ο Υφυπουργός κ. Αμανατίδης δήλωσε ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται σε αυτή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δίπλα στον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο που είναι πνευματικός φάρος και συνέχισε:

«Ο κ. Βαρθολομαίος είναι αυτός που προωθεί το μήνυμα της αγάπης και της διαλλακτικότητας. Πόσο επίκαιρο τις ημέρες στις οποίες ζούμε. Το μήνυμα της ημέρας είναι ότι το φώς έχει νικήσει το σκοτάδι και η αγάπη έχει κερδίσει το μίσος. Βεβαίως τις ημέρες αυτές είμαστε κάτω από το κλίμα των άδικων θυμάτων τα οποία έχουνε πέσει στον Βωμό της τρομοκρατίας. Έναν αγώνα που έχουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε. Εκφράζω βεβαίως και τα συλλυπητήρια μας. Ωστόσο το μήνυμα που δίνουμε ως Ορθοδοξία, είναι ότι η αγάπη τελικά θα επικρατήσει και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν μπορεί να είναι η λύση σε καμία περίπτωση» πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Αμανατίδης.

fanari-1

fanari-2

fanari-3

fanari-4

fanari-5

fanari-6

fanari-7

Εμφανίσεις: 303814
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: