Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μπουένος Άιρες. 16/04 20:34

proedros epitropis 1

Χθές, 15 Απριλίου στην τακτική συνάντηση της Οικουμενικής Επιτροπής των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Αργεντινή -C.E.I.C.A- σχηματίστηκε η νέα σύνθεση της ηγεσίας της, σύμφωνα με το καταστατικό της.

Κατά αυτή τη διετία 2021-2023 την Προεδρία αναλαμβάνει η ορθόδοξη οικογένεια.

Οι ορθόδοξοι ιεράρχες της Αργεντινής –μέλη και μη της επιτροπής- μετά από μια γενική διαβούλευση και σύκεψη υποστήριξαν ομόφωνα την υποψηφιότητα του Μητροπολίτου Μπουένος Άϊρες κ. Ιωσήφ, ο οποίος γίνεται ο πρώτος ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αναλαμβάνει την προεδρία αυτού του εθνικού, χριστιανικού, οικουμενικού οργανισμού, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Αντιπρόεδροι ορίστηκαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος πρώην Santa Fe κ. José María Arancedo εκ της Καθολικής Εκκλησίας, η κ. Mariel Pons εκ της Μεθοδικής ομολογίας, ενώ γραμματεύς της ορίστηκε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γαβριήλ Κωρονέλ εκ του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και ταμίας η κ. Μαρία Λουίζα Κάρδενα, εκ της Καθολικής Εκκλησίας.

Η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Μπουένος Άϊρες είναι ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής και εκπροσωποιήθηκε μόνιμα από τη δημιουργία της από τον αείμνηστο Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ηλία Αβραμίδη.

Εμφανίσεις: 289127
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: