Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ιδιαιτέρου Γραφείου. 06/01 17:34

rheinland pfalz

Ντύσελντορφ-Βόννη-Κολωνία οι 3 σταθμοί στην Ρηνανία-Βεστφαλία, του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Από τους περίπου 700.000 Ελλήνων που ζούν στη Γερμανία, οι 200.000 Ελληνες ζουν σήμερα στο κρατίδιο της Ρηνανίας -Βεστφαλίας στη Γερμανία, ενώ ανάμεσα τους 6.000 Ελληνες γιατροί που εργάζονται στη Γερμανία από τους οποίους οι 1.000 περίπου στο κρατίδιο αυτό.

Μια μεγάλη Ελληνική πόλη δηλαδή. Οι Ελληνες κρατούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας.

Μαζί με τους συμπατριώτες μας δραστηριοποιούνται και πολλοί Φιλέλληνες, εκλεγμένοι Βουλευτές και Δήμαρχοι.

Στη διήμερη περιοδεία του ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Ομότ. Καθ. Γιάννης Χρυσουλάκης, συνάντησε πολλούς απο αυτούς, συζήτησε και σύντομα θα υπάρχουν πολλές κοινές δράσεις.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε από το Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσελντορφ όπου τελέσθηκε ο Αγιασμός και έκοψε την βασιλόπιτα χοροστατούντος του π. Θεοφάνη και με παρούσα την Γενική Πρόξενο κ. Μ. Παπακωνσταντίνου και όλο το προσωπικό του προξενείου μας.

Στη Βόννη ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο κ. Αυγουστίνο, Μητροπολίτη Γερμανίας και ‘Εξαρχο Κεντρώας Ευρώπης.

Η συζήτηση μαζί του για τον Απόδημο Ελληνισμό της Γερμανίας, ήταν σύμφωνα με τη δήλωση του Γεν. Γραμματέα ένας θησαυρός.

Ανήμερα των Θεοφανείων, με μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία μαζί με 500 συμπατριώτες μας στο Ντύσελντορφ, για τη γιορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον π. Θεοφάνη.

Στη συνέχεια στο λιμάνι του Ντύσσελντορφ, στον ποταμό Ρήνο, τελέσθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Περισσότεροι από 1.000 ομογενείς ήταν παρόντες στη λαμπρή αυτή τελετή.

Ο Γενικός Γραμματέας φόρεσε στο νέο ομογενή που έπιασε το σταυρό έναν πλατινένιο σταυρό, προσφορά της Εκκλησίας και του Δημάρχου του Ντύσσελντορφ.

Στην τελετή ήταν παρόντες ο μεγάλος φιλέλληνας Δήμαρχος του Ντύσσελντορφ κ. Τ. Geisel και η επίσης φιλέλληνας και συχνή επισκέπτης της Πάτμου Βουλευτής της Ομοσπονδιακής Βουλής κα. Μ.Α. Zimmerman, η οποία είναι γνωστή για τους αγώνες που έχει δώσει υπέρ της πατρίδας μας.

Ο Γενικός Γραμματέας τίμησε το Δήμαρχο και την κα Zimmerman για την προσφορά τους στους Έλληνες της Γερμανίας, προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα.

Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αναχωρώ πολύ συγκινημένος από τις στιγμές που έζησα μαζί με τα αδέλφια μας στη Γερμανία. Η αγάπη τους στην Πατρίδα είναι μοναδική. Δέσμευση μου να τιμήσω και να ανταποδώσω με τις δικές μου δυνάμεις οσα έχουν προσφέρει, θα είμαι συνεχώς στο πλάι τους».

apodimos ellinismos 1

apodimos ellinismos 1

apodimos ellinismos 1

apodimos ellinismos 1

apodimos ellinismos 1

Εμφανίσεις: 179137
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: