Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βελγίου. 13/09 15:34

presbos belgio 1

Τον κ. Διονύσιο Καλαμβρέζο, νέο Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βέλγιο, δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες.

Ο νεοαφιχθείς Πρέσβυς λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θέλησε να λάβει την ευλογία του Μητροπολίτου Αθηναγόρου και δεσμεύτηκε για την καλή και αγαστή συμπόρευση της Ελληνικής Πρεσβείας και της τοπικής Εκκλησίας στο Βέλγιο, για το καλό και την πρόοδο της ομογένειας.

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κύριο Πρέσβυ για την τιμή της επίσκεψης, του ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στην θητεία και την διπλωματική του αποστολή, και τον ενημέρωσε για τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα της Μητροπόλεως.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στην επικείμενη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο Βέλγιο, τον προσεχή Νοέμβριο, στα πλαίσια των εορτών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την οποία ο κ. Πρέσβυς διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα για την διαθεσιμότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Πρεσβείας, σε ότι κριθεί απαραίτητο για την όλη διοργάνωση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300137
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: