Γράφτηκε από τον/την Εκ της Αρχιεπισκοπής Καναδά. 03/08 00:19

scheer kanadas 4

Την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, ο εντιμότιμος κ. Andrew Scheer, ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Σωτήριο.

Ο κ. Scheer, βουλευτής από το Saskatchewan και πρώην πρόεδρος της Βουλής του Καναδά συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόσφατη ανύψωση της Μητρόπολης Τορόντο σε Αρχιεπισκοπή Καναδά.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του διοικητικού μεγάρου της Αρχιεπισκοπής Καναδά στο Τορόντο από τον Σεβασμιώτατο.

Η ξενάγηση περιλάμβανε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου και είναι ολόκληρη αγιογραφημένη με βυζαντινού ρυθμού τοιχογραφίες.

Ο κ. Scheer επισκέφθηκε επίσης την Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Τορόντο και τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. 

Οι δύο ηγέτες στη συνέχεια είχαν ιδιωτική συνομιλία στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

Μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησαν τις ποικίλες προκλήσεις αλλά και δυνατότητες που αντιμετωπίζει η καναδική κοινωνία. Τις διάφορες παγκόσμιες εξελίξεις.

Τη σημασία της ειρήνης και της ενότητας μεταξύ των λαών καθώς και την αναγκαιότητα της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Τουρκία αναφορικά με το σεβάσμιο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Μετά την συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον ηγέτη μια εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου φιλοτεχνημένη στην Ιερά Μονή Πατροκοσμά Bolton.

Ο άγιος Ανδρέας είναι ο προστάτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και του κ. Scheer, εφόσον το μικρό του όνομα είναι Ανδρέας.

Πριν ο κ. Scheer αποχωρήσει από την Αρχιεπισκοπή, ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε ειλικρινά για τη συνεχή υποστήριξή του στην ελληνορθόδοξη κοινότητα του Καναδά και για τη δέσμευσή του στη θρησκευτική ελευθερία.

Ευχήθηκε στον κ. Scheer ευτυχία στην οικογένειά του. Επιτυχία και πρόοδο στην υπηρεσία του στον Καναδά.

scheer kanadas 1

scheer kanadas 1

scheer kanadas 1

scheer kanadas 1

scheer kanadas 1

Εμφανίσεις: 187546
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: