Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. 06/05 14:48

aponomi 4

Η Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο συμπλήρωσε είκοσι (20) χρόνια λειτουργίας. Μέχρι τώρα απεφοίτησαν σαρανταεπτά (47) νέοι από τους οποίους εικοσιεπτά (27) εχειροτονήθηκαν και υπηρετούν στις Κοινότητές μας ανά τον Καναδά.

Ο Mihajlo Gnjatic (Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία Καναδά) και ο Γεώργιος Κοντογεωργάκης είναι οι δύο αποφοιτήσαντες από την Ακαδημία εφέτος. Και οι δύο άριστοι φοιτητές. Τους συγχαίρομε εγκάρδια. Ευχαριστούμε τις οικογένειές τους. Και οι δύο προσανατολίζονται να γίνουν κληρικοί.

Η τελετή απονομής πτυχίων της Ακαδημίας, έγινε όπως κάθε χρόνο σε ετήσιο δείπνο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης. Στο δείπνο παρεκάθησαν περίπου εξακόσιοι (600) συνδαιτυμόνες.

Μεταξύ των επισήμων ήσαν, ο εξοχώτατος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου κ. Π. Αναστασιάδης, ο Θεοφ. Επίσκοπος Andriy (Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία Καναδά), ο Θεοφ. Επίσκοπος Ioan Casian (Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία Καναδά), ο π. J. Marjanac εκπροσωπώντας τον Θεοφ. Επίσκοπο Μητροφάνη (Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία Καναδά), και ο εντιμότατος Λάμπης Κουσούλης, υπουργός Εργασίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Nova Scotia (Minister of Nova Scotia Labour & Advanced Education), κύριος ομιλητής της βραδιάς. Τελετάρχης της βραδιάς ήταν ο π. Φανούριος Πάππας.

Χορωδία από τους φοιτητές, τους αποφοίτους και τους ιερείς της Ιεράς μας Μητρόπολης, έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και θρησκευτικά – εθνικά τραγούδια.

Ο Αρχιμ. π. Αθηναγόρας Ζιλιασκόπουλος, Διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας, καλωσόρισε όλους τους συνδαιτυμόνες. Χαιρετισμό απηύθυναν: η κα Σαπφώ Ρασσιά, Πρόεδρος Μητροπολιτικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας, ο εξοχώτατος κ. Παύλος Αναστασιάδης, Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου και ο εντιμότατος κ. Λάμπης Κουσούλης, Υπουργός Εργασίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης της of Nova Scotia.

Ομίλησαν οι απόφοιτοι Mihajlo Gnjatic και Γεώργιος Κοντογεωργάκης ελληνικά και αγγλικά. Την όλη τελετή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες και όλους τους φοιτητές. Ευχαρίστησε τους καθηγητές, του γονείς των φοιτητών, όλους τους επισήμους, τους οργανωτές της τελετής και ιδιαίτερα την κα Αναστασία Σωτηροπούλου, πρόεδρο της Ελληνορθόδοξης Κοιν. Αγ. Νικολάου και του Πολιτιστικού Κέντρου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Διευθυντή π. Α. Ζηλιασκόπουλο που ολόθυμα ανέλαβε τα καθήκοντα της διεύθυνσης της Ακαδημίας. Πάνω απ' όλους ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ανεκήρυξε την Θεολογική μας Ακαδημία, Πατριαρχική.

Δοξολόγησε τον Τρισάγιο Θεό, τον προστάτη Άγ. Ιωάννη Θεολόγο και την Παναγία Τοροντόεσσα για τη μεγάλη ευλογία της Θεολογικής μας Ακαδημίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΟΡΟΝΤΟ

aponomi 1

aponomi 1

aponomi 1

Εμφανίσεις: 301310
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: