Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. 21/02 23:01

st paul 1

Όπως είναι γνωστό, η Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο (ΠΟΘΑΤ) είναι συμβεβλημένη με το Πανεπιστήμιο St. Paul της Ottawa και έτσι το πτυχίο αναγνωρίζεται από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.

Ο νέος κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου St. Paul της Ottawa, π. Ivan Mathau, επισκέφθηκε χθες, για πρώτη φορά, την Ιερά μας Μητρόπολη και την Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο.

Κατ’αρχήν έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Σωτήριο και είχαν θερμή συνεδρίαση με τον Μητροπολίτη και τον Διευθυντή της ΠΟΘΑΤ, π. Α. Ζηλιασκόπουλο. Στη συνέχεια είχε συνεδρίαση εργασίας με τον π. Α. Ζηλιασκόπουλο.

Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης και της ΠΟΘΑΤ και τελικά είχε συζήτηση με τους φοιτητές της ΠΟΘΑΤ.

Η συνεργασία ΠΟΘΑΤ με την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου St. Paul της Ottawa, είναι αρίστη. O Κοσμήτωρ π. I. Mathau, συνεχάρη τον Μητροπολίτη Σωτήριο και τον Διευθυντή της ΠΟΘΑΤ π. Α. Ζηλιασκόπουλο, για το θαυμάσιο έργο το οποίο γίνεται στην Θεολογική μας Ακαδημία.

Τόσο ο π. Α. Ζηλιασκόπουλος, όσο και ο Μητροπολίτης Σωτήριος, ευχαρίστησαν θερμά τον π. Ι. Mathau, για την αρίστη συνεργασία μεταξύ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του St. Paul και της Θεολογικής μας Ακαδημίας.

Το βράδυ της Κυριακής, 18 Φεβρουαρίου, έγινε ο πρώτος κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγχώρησης), συνδυασμένος με την γιορτή της Αγίας Φιλοθέης, προστάτιδος των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων του Καναδά, στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου, Τορόντο.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος. Έλαβαν μέρος οι ιερείς, π. Α. Ζηλιασκόπουλος, π. Φ. Φιλίππου, π. Φ. Πάππας και π. Σ. Βούτος. Η εκκλησία ήταν κατάμεστη και η ατμόσφαιρα συγκινητική.

Μετά τον ασπασμό και την συγχώρηση, παρετέθη δείπνο για όλους. Οι περισσότεροι τωn ανθρώπων έφυγαν, αλλά και πάλι η αίθουσα ήταν γεμάτη. Τα πάντα ήσαν άριστα οργανωμένα από τον π. Φ. Πάππα, την πρόεδρο κα Α. Σωτηροπούλου, το Διοικητικό της Συμβούλιο και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα.

Έλαβαν μέρος τα μέλη των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της περιοχής, με τις προέδρους τους και την πρόεδρο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου κα Σ. Ρασιά.

Την Δευτέρα το βράδυ, όπως κάθε χρόνο, ο Μητροπολίτης Σωτήριος επισκέφθηκε το Ελληνικό Σπίτι (Γηροκομείο). Μίλησε με όλους τους ηλικιωμένους και τον καθένα χωριστά. Στη συνέχεια προέστη του Μ. Αποδείπνου και του Μ. Κανόνος, βοηθούμενος από τους ιερείς, π. Χ. Σόκοσαν, π. Α. Ζηλιασκόπουλο και π. Σ. Βούτου. Ήταν μια συγκινητική βραδιά. Αναμετάδοση της τελετής γινόταν σε όλα τα δωμάτια των ηλικιωμένων.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Σωτήριος μίλησε συγκινητικά και με πολλή αγάπη προς όλους. Μετά ακολούθησε το νηστίσιμο δείπνο (Κούλουμα) για όλους, στη μεγάλη αίθουσα του Ελληνικού Σπιτιού, η οποία ήταν κατάμεστη. Μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιου κ. Δ. Κάρας και η πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος κα Ειρ. Ντότσικα.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εξέφρασε την ευαρέσκεια της Εκκλησίας για το άριστο έργο το οποίο γίνεται στο Ελληνικό Σπίτι και συνεχάρη και ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Γεν. Διευθυντή κ. Κ. Κωστούρο, το προσωπικό και τους εθελοντές.

Την Τρίτη το απόγευμα, 20 Φεβρουαρίου, στην Ιερά μας Μητρόπολη, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Σωτηρίου, έγινε η μηνιαία σύναξη των ιερέων της περιοχής. 

Προσήλθαν είκοσι δύο (22) ιερείς. Το αγιογραφικό ανάγνωσμα «Σήμερον σωτηρία τω οίκω τούτο εγένετο» το ανέπτυξε ο διευθυντής της Θεολογικής Ακαδημίας π. Α. Ζηλιασκόπουλος. 

Η ημερησία διάταξη περιείχε πολλά θέματα. Ξεχώριζαν τα θέματα της 20ης επετείου λειτουργίας της ΠΟΘΑΤ, Νεολαίας, Θερινών Κατασκηνώσεων και ετήσιας Πνευματικής Σύναξης των ιερέων του Καναδά.

Η σύναξη άρχισε και τελείωσε με ύμνους του Τριωδίου. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος παρεκάλεσε να εντείνουν οι ιερείς τις προσπάθειές τους για περισσότερη πνευματική ζωή στις κοινότητές μας και ευχήθηκε σε όλους το στάδιο των αρετών να το διέλθουν με πολλή πνευματική ανάταση και προσευχή.

st paul 2

st paul 2

st paul 2

st paul 2

Εμφανίσεις: 303302
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: