Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Τορόντο. 19/11 14:57

ieropaides 3

Με την αρχή της Νηστείας των Χριστουγέννων, η Ιερά μας Μητρόπολη διοργάνωσε, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 2017 τη δεύτερη πνευματική σύναξη των Ιεροπαίδων, από όλη την κεντρική περιοχή του Τορόντο.

Η σύναξη έγινε στο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης. Άρχισε με Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε μόνος του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σωτήριος. Όλοι οι νέοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, μια πραγματικά υπέροχη ένδειξη της πίστης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, προσφέρθηκε νηστήσιμο γεύμα, σε όλους που συμμετείχαν, το οποίο προετοίμασαν οι κυρίες της Μητροπολιτικής Φιλοπτώχου. Αυτή η εκδήλωση, έδωσε την ευκαιρία στους Ιερόπαιδες να γνωρισθούν και να κάνουν νέους φίλους.

Ο Σεβασμιώτατος τους μίλησε σχετικά με το σύνθημα της χρονιάς: «Πᾶς οὐν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοί ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγώ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς» (Ματθ. ι΄32).

Επιπροσθέτως έγιναν τρεις παρουσιάσεις:

Είμαι Ορθόδοξος: Τι σημαίνει αυτό; Από τον Ε. Σωτηρόπουλο

Τι είναι η Θεία Λειτουργία; Γιατί γιορτάζομε τη Θεία Λειτουργία; Ποιες είναι οι ευθύνες ενός Ιερόπαιδος; Από τους φοιτητές της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Μιχαήλ Gnjatic και Γεώργιο Κοντογιωργάκη

Ιδού, πόσο καλό και πόσο ευχάριστο είναι για τους αδελφούς να ζουν μαζί στην ενότητα! (Ψαλμ. 133, 1) Από τον π. Χαρίδημο Σαρρή

Μετά από κάθε παρουσίαση, εγίνετο συζήτηση. Οι Ιερόπαιδες έκαναν ερωτήσεις και διεξήχθη εξαιρετικός διάλογος, σχετικά με την πίστη μας και τη σημασία να έχομε τον Χριστό ως κέντρο της ζωής μας.

Επίσης, φέτος, ετοίμασαν σχολικά πακέτα για να βοηθήσουν τις Διεθνείς Ορθόδοξες Χριστιανικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις (IOCC), με τη υποστήριξη των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Καναδά.

Η δραστηριότητα αυτή δίδαξε στη νεολαία τη σημασία της ελεημοσύνης. Πόση χαρά παίρνει ο δωρητής, όταν συμπονεί και ελεεί τους αδελφούς και τις αδελφές μας, που είναι λιγότερο τυχεροί.

Η πνευματική σύναξη τελείωσε με Εσπερινό, που τέλεσε ο π. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, Διευθυντής της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας.

Παρόμοια πνευματική σύναξη Ιεροπαίδων, οργανώνεται στο Μόντρεαλ το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σ'αυτή την εξαιρετική Χροστο-κεντρική πράξη, η οποία έφερε κοντά τους νέους και τους μελλοντικούς ηγέτες της εκκλησίας, σε συναδέλφωση εν Κυρίω.

ieropaides 1

ieropaides 1

ieropaides 1

ieropaides 1

ieropaides 1

Εμφανίσεις: 303361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: