Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/03 19:44

minima iliou

Το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Μαρτίου 2021, στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε εν Εκκλησία, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, η εκλογή του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Ιλίου κ. Ραφαήλ.

Ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα καθώς και αρκετών κλήρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν και να συγχαρούν τον νέο Επίσκοπο, ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, αποδεχόμενος το «επίταγμα» με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ γεννήθηκε στη Λέσβο την 20η Σεπτεμβρίου 1967.

Σπούδασε Θεολογία στο ΕΚΠΑ από όπου αποφοίτησε το 1992. Μετεξεπαιδεύθη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης Σκωτίας από όπου το 2002 έλαβε Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) με ειδικότητα στην Ιστορία του Δόγματος.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 4 Απριλίου 2003, και Πρεσβύτερος στις 6 Απριλίου 2003 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κυρό Γρηγόριο στον Ι. Ν. Αγίου Λουκά Γλασκώβης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2004 μετατέθηκε στον Ι. Ν. Αποστόλου Ανδρέου Εδιμβούργου όπου και υπηρετεί μέχρι και τώρα.

Την 16η Μαρτίου 2021 εξελέγη παμψηφεί, υπὸ της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατόπιν προτάσεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Επίσκοπος, υπό τον ψιλό τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ιλίου, ως Βοηθός του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του θα τελεσθεί στο Λονδίνο την 9η Μαρτίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίων Παντελεήμονος και Παρασκευής Βορειοδυτικού Λονδίνου.

minima iliou1

minima iliou1

minima iliou1

minima iliou1

minima iliou1

minima iliou1

Εμφανίσεις: 302306
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: