Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/12 18:19

thyatiron 5

Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε Σάββατο 30 Νοεμβρίου για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Ανδρέου εν Λονδίνῳ.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ.Β. κ.κ. Νικήτα στην εν λόγω κοινότητα.

Μπροστά σε εκατοντάδες πιστούς και με μεγάλη λαμπρότητα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων χοροστάτησε, τόσο στον εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία, και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής συλλειτούργησε μαζί του ο νεοεκλεγής Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Θείρων κ.κ. Χρυσόστομος, και διάφοροι κληρικοί της καθ' ημας ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος δημοσίως συγχάρηκε τον πρώην Κυανέων δια την προαγωγή του σε Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως και Θείρων και χαρακτήρισε την αποστολή του «ισόβια μαρτυρία ορθοδόξου κληρικού».

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως ευχαρίστησε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Παριάρχη για την «ευλογία της σοφής του αποφάσεως» και για την εκλογή του κ. Νικήτα σε Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, και σαν έκφραση τιμής, σεβασμού και εκτίμησης, προσέφερε στον νέον Αρχιεπίσκοπο έναν πολύτιμο και ιδιαίτερα αγαπημένο εγκόλπιο.

Με πολύ συγκίνηση δήλωσε επίσης ο μεγαλύτερος εν ηλικία ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου ότι αυτή την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου θα ήταν η τελευταία.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού του Αποστόλου Ανδρέου ο Σεβασμιώτατος προήγαγε τον π. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου σε Πρωτοπρεβύτερο και ανήμερα της εορτής τον κ. Ανδρέα Μιραλαή τον χειροθέτησε αναγνώστη.

Φωτογραφίες: Αλέξιος Γεννάρης

thyatiron 5

thyatiron 5

thyatiron 5

thyatiron 5

thyatiron 5

thyatiron 5

Εμφανίσεις: 300692
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: