Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/10 14:50

sinaxi klirikon 2

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, συνήλθε στις εγκαταστάσεις του Ιερού Καθεδρικού Ναού Γενεσίου Θετόκου Νοτιοανατολικού Λονδίνου η πρώτη σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων υπό την ποιμαντική και πνευματική φροντίδα του Σεβασιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Νικήτα συμπαραστατούμενου υπό του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκελλεύοντος Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου.

Μετά την εναρκτήρια δέηση ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Επίσκοπο Τροπαίου και καλωσόρισμα των Ιερέων που έσπευσαν να συμμετάσχουν στην σύναξη από όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Σεβασμιώτατος στη βαρυσήμαντη εισήγησή του ανέλυσε διεξοδικά ποιμαντικά, διοικητά και λειτουργικά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και είναι σε αρμονία με το Τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Ακολούθησε συζήτηση και ανάλυση όλων των επί μέρους θεμάτων δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους ιερείς να λάβουν το λόγο και να θέσουν τα ερωτήματα τους.

Οι εργασίες της Συνάξεως ολοκληρώθηκαν με γεύμα, ευγενική προσφορά της φιλεξενούσης κοινότητας υπό την μέριμνα του Προϊσταμένου αυτής Πανοσιλ. Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Περσόπουλου.

sinaxi klirikon 1

sinaxi klirikon 3

sinaxi klirikon 4

Εμφανίσεις: 300204
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: