Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/09 10:09

thiatiron 3

Σύνταξη: Ειρηναίος Λειβαδιώτης


Σε εόρτιο κλίμα και με τη δέουσα λαμπρότητα γιόρτασε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Leeds τη συμπλήρωση πενήντα πέντε χρόνων από την ίδρυση της στις 16 Σεπτεμβρίου 1962.

Των εορτασμών προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. κ. Γρηγόριος ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Με την παρουσία τους λάμπρυναν τους εορτασμούς της Κοινότητας η δήμαρχος του Leeds Cllr Jane Dowson, η δημοτική σύμβουλος της περιοχής Cllr Eileen Taylor και ο βουλευτής Βορειοανατολικού Leeds κ. Fabian Hamilton καθώς και πέραν των 200 μελών και φίλων της Κοινότητας από το Leeds και από άλλες περιοχές της Β. Αγγλίας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινότητας Δρ Χρήστος Χατζηχαρίτου αναφέρθηκε στις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της Κοινότητας με έμφαση στα τελευταία 5 χρόνια κατά τα οποία η Κοινότητα δέχτηκε στην αγκαλιά της πολλούς συμπατριώτες από Κύπρο και Ελλάδα οι οποίοι έδωσαν νέα πνοή στην Κοινότητα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η δήμαρχος του Leeds Cllr Jane Dowson η οποία αναφέρθηκε στην πολυπολιτισμικότητα του Leeds και εξήρε το έργο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Leeds ως προς τη λειτουργία και τις επιτυχίες του ελληνικού σχολείου καθώς και τη συμμετοχή παιδιών στη Θ. Λειτουργία.

Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος ευχαρίστησε τη δήμαρχο και τους λοιπούς επισήμους για την παρουσία τους στους εορτασμούς και όλους όσους εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην Κοινότητα και την κατέστησαν πρότυπο για τις υπόλοιπες Ελληνορθόδοξες Κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν κατακλείδι, ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος παρέδωσε επισήμως τα αποτελέσματα των εξετάσεων GSCE και GSE A’level στους μαθητές ελληνικού σχολείου της Κοινότητας και τους συνεχάρη για τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις τους.

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν στο Κοινοτικό Κέντρο όπου υπήρχε έκθεση φωτογραφιών της Κοινότητας από την 55χρονη ιστορία της.

Η Κοινότητα παρέθεσε γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους στο Κοινοτικό Κέντρο. Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με τα παιδιά της Κοινότητας και τον Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο να ψάλουν το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών και την κοπή της τούρτας. 

Το ΔΣ της Κοινότητας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν και μετείχαν στους εορτασμούς για τα πενήντα πέντε χρόνια παρουσίας και προσφοράς της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας του Leeds.

thiatiron 1

thiatiron 1

thiatiron 1

thiatiron 1

Εμφανίσεις: 304958
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: