Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ιεραπύτνης. 16/10 12:54

siteias zaharxaki

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, επισκέφθηκαν την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα σε ανταπόδοση της επίσκεψης της κ. Υφυπουργού κ. Ζαχαράκη πριν από ενάμιση μήνα στην ιστορική Μονή Τοπλού, στο πλαίσιο προώθησης της κρητικής γαστρονομίας και του οινοτουρισμού, ως εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο Σεβασμιώτατος ως Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» έθεσε και ανέπτυξε στην Υφυπουργό μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην προβολή και ανάδειξη των Εκκλησιαστικών Μνημείων της Κρήτης, την προώθηση των ποιοτικών μοναστηριακών προϊόντων και την έναρξη συνεργασίας για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς.

Επίσης ο Σεβ. κ. Κύριλλος συζήτησε με την Υφυπουργό Τουρισμού διεξοδικά για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Ανατολικής Κρήτης.

Τέλος ο Σεβ ευχαρίστησε θερμά την Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη για την εποικοδομητική συνεργασία και ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος της επέδωσε την αναμνηστική πλακέτα από τις πρόσφατες επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από τη σφαγή των Πατέρων της Μονής.

Εμφανίσεις: 189908
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: