Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 11/02 13:31

lexn xaagfs 3

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα τηρώντας τα μέτρα για την πανδημία του Covid-19 εορτάσθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος στην πολυπληθέστατη Ενορία της πόλεως μας, τα Λενταριανά.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο και Συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως κ. Δαμασκηνού, παρουσία Κληρικών της Μητροπόλεως.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό όπου διακόνησε στο παρελθόν με αγάπη, ανακαίνισε εκ βάθρων και θέσπισε τα Χαραλάμπεια, μία σειρά από πνευματικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις που εφέτος τελούνται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης και Κληρικοί της Μητροπόλεως.

Ο κόσμος από νωρίς το απόγευμα προσέρχονταν στον Ιερό Ναό όπου διακονούν ο π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης ως ιερατικός προϊστάμενος και ο π. Στυλιανός Σταγάκης, για να προσκυνήσουν τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου που είχε τοποθετηθεί στο κέντρο του Ναού.

Στο μεστό και πνευματικό κήρυγμα τους και οι δύο Αρχιερείς ευχήθηκαν ο Άγιος Χαράλαμπος, όπως μεσιτεύσει να βγούμε ασφαλείς σύντομα από την μάστιγα της πανδημίας.

lexn xaagfs 1

lexn xaagfs 1

lexn xaagfs 1

lexn xaagfs 1

lexn xaagfs 1

lexn xaagfs 1

lexn xaagfs 1

Εμφανίσεις: 301234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: