Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/07 13:22

simabasi tsagkarolon 5

Υπεγράφη πριν λίγο μέσα σε κλίμα χαράς, στην Ιερά Μονή μας η προγραμματική σύμβαση για την ανακαίνιση της Μονής παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου και Καθηγουμένου της Μονής μας κ. Δαμασκηνού, της Υπουργού πολιτισμού κ. Λίας Μενδώνη, του Περιφερειάρχου Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχου Κρήτης κ. Νικολάου Καλογερή, του Πρυτάνεως του Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλους παράγοντες που θα συνδράμουν στο μεγάλο αυτό έργο.
Ακολουθεί ο λόγος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου:

Ο Ηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Δορυλαίου στον λόγο του, μεταξύ άλλων τόνισε: "Πιστεύω πως σήμερα θα μας βλέπουν από ψηλά με μεγάλη χαρά οι κτήτορες, οι αδελφοί Ιερεμίας και Λαυρέντιος Τζαγκαρόλοι να συνεχίζουμε το μεγάλο έργο τους, που ξεκίνησαν το 1611 και έφτασε σχεδόν αλώβητο μέχρι τις μέρες μας. Μια μεγάλη Μονή, ένα αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης, που διατηρεί ακέραια τα χαρακτηριστικά του"

"Θα χαίρονται οι πατέρες, οι οποίοι έζησαν εδώ την ιδιόρρυθμη ζωή του μοναχού στους τέσσερις αιώνες ζωής της Μονής μας και αναπαύονται σήμερα στο Κοιμητήριο και το Οστεοφυλάκιο, αναμένοντας την Ανάσταση. Τέσσερις αιώνες προσφοράς στη θρησκευτική, την κοινωνική, την οικονομική ζωή, στους εθνικούς αγώνες, αλλά και στην Εκπαίδευση" - πρόσθεσε επίσης ο κ. Δαμασκηνός.

simabasi tsagkarolon 1

simabasi tsagkarolon 1

simabasi tsagkarolon 1

simabasi tsagkarolon 1

simabasi tsagkarolon 1

simabasi tsagkarolon 1

simabasi tsagkarolon 1

simabasi tsagkarolon 1

Εμφανίσεις: 294965
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: