Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 21/11 23:54

poliouxos xanion 5

Εκατοντάδες Χανιώτες τίμησαν την Παναγία, πολιούχο των Χανίων, την παραμονή της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Στον Πολυαρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Γέρων Πριγκιποννήσων κ. Δημητρίου και του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, έλαβαν μέρος ο Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκιποννήσων Αρχιμ. Διονύσιος Τζίτζος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρσανίου Αρχιμ. Εφραίμ, ο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας καθώς και άλλων Μητροπόλεων.

Τελετάρχης ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης βοηθούμενος από τον Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη και τον Πρωτ. Ευτύχιο Πετράκη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ενώ νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε με λόγια εγκάρδια τους δύο Μητροπολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την Πανήγυρη για την Παναγία μας.

Το παρών έδωσαν Άρχοντες του τόπου μας και εκατοντάδες πιστοί που ήρθαν να προσκυνήσουν την Παναγία μας.

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

poliouxos xanion 1

Εμφανίσεις: 236264
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: