Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Αιτωλίας. 25/08 16:28

aitolos xania 2

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, το στολίδι του Πολιτιστικού κέντρου της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και του ραδιοφωνικού σταθμού Μαρτυρία, από όπου καθημερινά τελούνται οι αναμετάδοσεις των Ακολουθιών, εορτάσθηκε ανήμερα του Αγίου Κοσμά, 24 Αυγούστου, με την τέλεση πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο τονίζοντας ότι πρέπει να έχουμε όλοι μας πρότυπο τον Άγιο Κοσμά, ο οποίος Άγιος μας οδηγεί στον Χριστό.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Κοσμά, ενός Αγίου που πάλεψε για την παιδεία και την νεότητα, ζώντας σε μία δύσκολη εποχή. Το παρών στον Εσπερινό έδωσαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας καθώς και η Καθηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσα Θεοξένη.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού οι νέοι της Μητροπόλεως υπό τον συντονισμό του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως πραγματοποίησαν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Πολιτιστικού μας Κέντρου εκδήλωση με απαγγελία διδαχών του Αγίου Κοσμά ενώ η χορωδία των ενηλίκων υπό την διεύθυνση της κ. Έλλης Παπαλιωνάκη ερμήνευσε ύμνους και τραγούδια.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος Διάκονο π. Δημήτριο Δερμιτζάκη, τους Κληρικούς, την χορωδία και τους συμμετέχοντες καθώς και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρών και τίμησε τον Άγιο Κοσμά προστάτη του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

aitolos xania 1

aitolos xania 1

aitolos xania 1

aitolos xania 1

aitolos xania 1

aitolos xania 1

aitolos xania 1

aitolos xania 1

Εμφανίσεις: 275750
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: