Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. 16/05 21:31

kisamou ieratiki 2

Εις την Γυναικεία Ι. Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, η οποία ευρίσκεται εις τις παρυφές του λόφου της Κισάμου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου, με την συμμετοχή όλων των Κληρικών της Μητροπόλεως.

Μετά την προσευχή ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Μαρκέλλα Μοναχή δια την φιλοξενία και χαιρέτισε τους Ιερείς της Μητροπόλεως, αναφερόμενος σε θέματα λειτουργικής ως επίσης και ποιμαντικής φύσεως και διακονίας, με επίκεντρο τις προκλήσεις των καιρών και την ευθύνη αποστολής του Ιερέως.

«Η Εκκλησία, σημείωσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, ζει μία διαρκής Ανάσταση. Κάθε Θεία Λειτουργία είναι το Πάθος, κυρίως όμως η Ανάσταση του Κυρίου και η συνανάσταση του λαού του Θεού. Πόσο ζούμε αυτή την ανάσταση από τα πάθη μας; Πόσο κάθε Θεία Λειτουργία που τελούμε γίνεται πανηγύρι, αιτία πνευματικής χαράς και ανατροφοδότησης της ιερατικής ζωής και διακονίας μας; Ανάσταση και συνανάσταση εν Χριστώ; Μην λησμονείτε, αδελφοί και πατέρες, δύο κορυφαίες ημέρες και στιγμές της ζωής σας, οι οποίες και θα κρίνουν όλους μας. Την ημέρα της χειροτονίας σας και την ημέρα της ενώπιον του Δικαιοκρίτη Θεού παρουσίας μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και η Σύναξη έκλεισε με οδηγίες σε θέματα ποιμαντικής και πρακτικής φύσεως.

Οι Ιερείς είχαν την ευκαιρία να δουν την πρόσφατη ανακαινισμένη πτέρυγα της Μονής, όπου και φιλοξενήθηκαν και να ξεναγηθούν εις το Ιεροραφείο της Μονής, όπου αδελφές ασκούν ως διακόνημα το κέντημα και την ιεροραπτική.

kisamou ieratiki 1

kisamou ieratiki 1

Εμφανίσεις: 273922
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: