Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 09/05 22:38

agios xristoforos xania 7

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στα Χανιά στην περιοχή Καμίνι της Λεωφόρου Σούδας στα Χανιά ο λαμπροστόλιστος από Αγιογραφίες Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, συμπροσευχούμενων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου Πρωτ. Εμμανουήλ Μπαριωτάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Βασιλείου Φραγκιαδάκη και πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Εμμανουήλ Μπαριωτάκης, τον οποίο καλωσόρισε ο Πρωτοσύγκελλός μας μεταφέροντας και προς το πολυπληθέστατο ποίμνιο τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετέχοντας ως συνοδικός στις εργασίες της Συνόδου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, στην οποία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος, αναφερόμενος στον Άγιο Χριστοφόρο, ευχόμενος ο Άγιος Χριστοφόρος να είναι οδηγός στα ταξίδια της ζωής ώστε να είμαστε προσεκτικοί και να μην θρηνούμε άλλα θύματα στην άσφαλτο.

Παράλληλα ευχήθηκε καλή δύναμη στον ευλογημένο αγώνα που έχει αναλάβει εδώ και τόσο καιρό ο π. Βασίλειος Φραγκιαδάκης, για την υλοποίηση του Νέου Ναού του Αγίου Παϊσίου, που όπως ανήγγειλε και ο ίδιος παραμονή του Αγίου Χριστοφόρου και μετά από αδιάκοπους αγώνες κατάφεραν να λάβουν την άδεια για την ανοικοδόμηση του νέου Ναού ο οποίος θα χτιστεί κοντά στην Ενορία και σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

agios xristoforos xania 1

agios xristoforos xania 1

agios xristoforos xania 1

agios xristoforos xania 1

agios xristoforos xania 1

agios xristoforos xania 1

agios xristoforos xania 1

agios xristoforos xania 1

agios xristoforos xania 1

Εμφανίσεις: 301197
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: