Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 30/04 11:42

asi gonia 6

Χιλιάδες πιστοί και εφέτος πλημμύρισαν την Ασή Γωνιά και την Εξώπολη Αποκορώνου για να προσκυνήσουν στη χάρη του Αγίου Γεωργίου όπου είναι αφιερωμένοι οι Ναοί και η Εκκλησία μας εορτάζει σήμερα και παράλληλα να βιώσουν το έθιμο του αρμέγματος και της ευλογίας των προβάτων.

Είναι ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων. Αναβιώνει κάθε χρόνο στο ορεινό χωριό της Ασή Γωνιάς.  

Οι κάτοικοι του χωριού, κτηνοτρόφοι στην πλειοψηφίας τους, τηρούν ευλαβικά την παράδοση.

Αρμέγουν τα ζώα τους δίπλα στην εκκλησία του Άη Γιώργη και μοιράζουν το γάλα στους προσκυνητές.

Πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία παίρνουν μέρος ακόμη και τα παιδιά των κτηνοτρόφων, μαθαίνοντας έτσι να αναβιώνουν το έθιμο.

Στην Ασή Γωνιά όπου διακονεί ο π. Βασίλειος Χατζηδάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Πριν της Απολύσεως η Ιερά εικόνα του Αγίου συνοδευόμενη από στρατιωτικό άγημα, και κρατώντας την στα χέρια κρητικοί με παραδοσιακές στολές, λιτανεύτηκε στους δρόμους του χωριού με τον Σεβασμιώτατο να μοιράζει την ευλογία του.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και τοπικοί φορείς.

Στην Εξώπολη Αποκορώνου στον Ιερό Ναο του Αγίου Γεωργίου στο Αργυρομούρι ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης τέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ομίλησε για τον Άγιο Γεώργιο. Κατόπιν ευλόγησε τα κοπάδια των κτηνοτρόφων.

asi gonia 1

asi gonia 1

asi gonia 1

asi gonia 1

asi gonia 1

exopoli 1

exopoli 1

exopoli 1

exopoli 1

Εμφανίσεις: 300440
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: