Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019

fota xania 1

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα ηλιόλουστα Χανιά.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού, όπου έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Κατά την τελετή, τιμές απέδωσε το στρατιωτικό άγημα του Ναυτικού.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού, ευχόμενος το Άγιο Φως να φωτίζει όλα τα σκοτάδια του κόσμο, διότι χωρίς το φως δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος, τα τεχνικά φώτα είναι εκείνα τα οποία φέρνουν το σκοτάδι στην ανθρωπότητα, ενώ το φως του Θεού είναι εκείνο το οποίο μένει στον αιώνα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Άρχοντες του τόπου μας, οι στρατιωτικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 233741
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: