Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 06/12 16:58

souda

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η περιοχή της Σούδας Χανίων εόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως και συμπροσευχούμενων του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα, των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Τόπου μας.

Το παρών έδωσε και η Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρούχα.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον Άγιο Νικόλαο, ευχόμενος να παρακαλέσουμε τον Θεό όλοι εμείς διά των πρεσβειών του Αγίου Νικολάου να φθάσουμε όλοι εμείς στο δρόμο της αγιότητος του, και η ζωή όλων μας να είναι ένα πρότυπο όπως η ζωή του Αγίου Νικολάου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον άξιο Εφημέριο όπως ανέφερε, της Ενορίας π. Κυριακό Κοντάκο.

Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Σούδας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσημος Δοξολογία στο Ναύσταθμο Κρήτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 292312
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: