Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018

xania 1

Την μνήμη των Αγίων ιαματικών και θαυματουργών Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης, τίμησε με την δέουσα ιεροπρέπεια ο ομώνυμος Ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων στα Χανιά, στον οποίο διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης.

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 1 Νοεμβρίου ε.ε. τελέσθηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εορτή των Αγίων Αναργύρων αναφέροντας αποσπάσματα από τον Βίο τους, τονίζοντας πως η Εκκλησία μας τους έχει ως πρότυπα θαυμαστά και ευλογημένα στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ε.ε. το απόγευμα, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Κληρικών, της Διοικήσεως και του προσωπικού.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χανίων ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό συμπροσευχομένων Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος, ομίλησε για τους Αγίους Αναργύρους, για το σπουδαίο έργο που έκαναν και για την θυσιαστική τους αγάπη προς τον Χριστόν.

Και τις δύο ημέρες εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τους θαυματουργούς Αγίους της Εκκλησίας μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 227365
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: