Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

kataniktikos kisamou 1

Στον ιστορικό Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κίσαμο, τελέστηκε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτ. π. Δημητρίου Καταπίδη, Εφημερίου Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας, εκ της ομόρου Ι.Μ.Κυδωνίας & Αποκορώνου, με θέμα: «Το μυστήριο της ίασης».

Ο ομιλητής, με λόγο μεστό και καταθέτοντας εμπειρίες από την κληρική του διακονία, αναφέρθηκε εις την μετάνοια και το μυστήριο της ι. εξομολογήσεως, ως «μυστήριο ελευθερίας», όπως το ονόμασε.

«Η μετάνοια είναι τρόπος ζωής που βρίσκει κανείς την καρδιά του. Ελευθερώνει από την μανία των λογισμών, ανανεώνει την ζωή, την χαρά και την ελπίδα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως: «Να έρθει κανείς αντιμέτωπος με τον εαυτό του είναι δύσκολο. Είναι ευθύνη να γνωρίζει κανείς τι άνθρωπος είναι», καλώντας το πολυπληθές εκκλησίασμα «να μην εγκαταλείπει τον πνευματικό αγώνα».

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, σημειώνοντας: «…. όσο περισσότερο ελευθερώνεται ο άνθρωπος από τα πολλά και ποικίλα βαρίδια των εξαρτήσεων, θέλω και επιθυμιών του, τόσο περισσότερο γνωρίζει, γεύεται και χαίρεται την παρουσία της αγάπης του Θεού στην ζωή του. Συνειδητοποιεί δηλ. πως όσο περισσότερο δίνει, τόσο περισσότερο έχει και πως αληθινός πλούτος είναι η κοινωνία της αγάπης του Θεού», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση.

Στο τέλος του Εσπερινού διανεμήθηκαν εις το πολυπληθές Εκκλησίασμα Σταυρός και φυλακτό.

kataniktikos kisamou 2

kataniktikos kisamou 2

kataniktikos kisamou 2

Εμφανίσεις: 300871
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: