Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 24/02 12:35

xairetismoi xania

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως εψάλει εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, το εσπέρας της Παρασκευής 23ης Φεβρουαρίου ε.έ., η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε και ανέλυσε μία φράση από τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, χαίρε ότι βαστάζεις τον βαστάζοντα πάντα.

Η Παναγία μας όπως βλέπουμε και στην εικόνα της κρατάει στην αγκαλιά της τον Χριστό μας, ο οποίος είναι η Αρχή και το Τέλος, ο οποίος είναι το μέτρο κρίσεως για τον άνθρωπο, ο οποίος είναι το πρόσωπο εκείνο το οποίον, κατέβηκε στη γη, έγινε άνθρωπος, έλαβε όλη την ανθρώπινη φύση, σήκωσε όλη την αμαρτία του κόσμου χωρίς ο ίδιος να αμαρτήσει, σταυρώθηκε, σταύρωσε την αμαρτία αυτή, αναστήθηκε και συνανέστησε μαζί του τον άνθρωπο, αναλήφθηκε στους ουρανούς και εκάθισε εκ δεξιών του Πατρός, εκ δεξιών του Θρόνου της μεγαλοσύνης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301119
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: