Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. 21/02 20:18

kisamou 1

Στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς τελέστηκε, και φέτος, ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή όλου του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως.

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Αιδ. Πρωτ. π. Αθανασίου Μελισσάρη, Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπευτού, Καθηγητού των Παν/μίων Αθηνών και Βοστώνης, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η Κυριακή της συγγνώμης ως δυναμικό μέγεθος ζωής».

Ο ομιλητής, με λόγο μεστό και άμεσο, αναφέρθηκε εις την λυτρωτική δύναμη της συγχωρήσεως, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η συνείδηση του ανθρώπου εγείρει τάσεις και ενοχές, αλλά και εγρήγορση μετάνοιας. Η συγνώμη δηλώνει την πάλη του ανθρώπου με το εγώ του, αφού η ένωση με τον Χριστό σημαίνει νίκη του εγώ, δηλ. να δώσει στον άλλο τόπο στην καρδιά σου. Η Εκκλησία υπάρχει για να προσφέρει την ζωή στον θάνατο», κατέληξε ο καταξιωμένος ομιλητής.

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και ευχαρίστησε τον ομιλητή, σημειώνοντας πως η όμορφη και κατανυκτική αυτή περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής είναι ευκαιρία μέσω της συγχωρήσεως «να ανέβουμε στο ξέφωτο της ζωής και της χαράς για να μπορεί η πορεία μας να είναι πορεία προς το Ανέσπερο Φως», ευχόμενος καρποφόροι και μεστοί οι πνευματικοί αγώνες της περιόδου.

Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή συμπροσευχήθηκαν, άκουσαν μετά πολλής προσοχής την ομιλία και μετείχαν εις τον ασπασμό της Συγχωρήσεως, ο οποίος ακολούθησε.

kisamou 2

kisamou 2

Εμφανίσεις: 301779
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: