Γράφτηκε από τον/την hania.news. 01/01 19:12

AMFILOXIOS ARNAOYTAKIS

Στον σχεδιασμό για το νέο ΒΟΑΚ καθώς και στα άλλα μεγάλα έργα που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στα Χανιά, αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη, το επόμενο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε σήμερα από τα Χανιά ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια της τελετής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο μέγαρο της Αντιπεριφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας.

Η παρέμβαση – τοποθέτηση του κ. Αρναουτάκη διήρκησε 14 λεπτά περίπου.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιο, λέγοντας: «Σεβασμιώτατε, θέλουμε την ευχή σας, τη βοήθειά σας…».

«Αν τα κάνετε όλα αυτά, η προφητεία είναι πως για πολλά χρόνια θα κόβετε εδώ την πίτα…», σχολίασε ο κ. Αμφιλόχιος, με τους παριστάμενους να ξεσπούν σε γέλια.

Λίγο νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «εις ό,τι αφορά τον μικρόκοσμό μας, κύριε Περιφερειάρχα, πέρυσι σας είχαμε πει να μοιράσετε ισόποσα και ισότιμα την πίτα. Αυτό το ξέρουν οι Δήμαρχοι. Δεν ξέρω αν ισχύει. Αλλά φέτος θα ήθελα να σας πω το εξής: επειδή ακούμε ότι το θέμα του ΒΟΑΚ έχει επανέλθει στην επικαιρότητα και μοιάζει σαν το γεφύρι της Άρτας, που ολημερίς το χτίζανε και το βράδυ γκρεμιζόταν, βεβαίως εσείς το κάνετε πράξη, αλλά και μία υπενθύμιση δεν βλάπτει. Να σας πούμε ότι η Κρήτη δεν αρχίζει από τα Χανιά και τελειώνει στο Ηράκλειο. Αρχίζει από την Κίσσαμο και ακόμα βαθύτερα και τελειώνει στην άλλη άκρη του νησιού και είμαστε σίγουροι όλοι μας ότι έτσι θα οργανωθεί και οι μελέτες που κάνετε θα καλύψουν όλη την Κρήτη ενιαία. Όπως κι εσείς είστε πάσης Κρήτης. Εσείς και ο Κρήτης είσαστε σε όλη την Κρήτη…».

Απαντώντας στον κ. Αμφιλόχιο, ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι «… στα ισόποσα, Σεβασμιώτατε, οι χρηματοδοτήσεις γέρνουν προς τη Δύση…».

Για να ακολουθήσει ο εξής σύντομος διάλογος:

Αμφιλόχιος: «Αυτό θα το πουν οι Δήμαρχοι».

Αρναουτάκης: «Θα το πουν οι Δήμαρχοι… Έχω τα στοιχεία όλα. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Ακόμα, δόξα τω Θεώ, θυμούμαι. Άρα είναι προς τα εδώ».

Δείτε τη στιχομυθία Αρναουτάκη – Αμφιλόχιου στο 12’40» του βίντεο που ακολουθεί…

Εμφανίσεις: 302578
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: