Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. 12/03 23:09

kisamou-kataniktikos-1

Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος, στην Κίσαμο, τελέστηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Του Εσπερινού ακολούθησε πνευματική ομιλία υπό του Παν. Αρχιμανδρίτου κ. Φωτίου Γαβριεάτου, Ιεροκήρυκος της Ι.Μ Κεφαλληνίας, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Πορεία και Συνάντηση της Μεγάλης Σαρακοστής».

Ο ομιλητής, με λόγο γλαφυρό και μεστό, αναφέρθηκε στην έννοια της αληθινής ευτυχίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «… ψάχνουμε να βρούμε την χαμένη πορεία μας, λείπει η διάσταση της ελπίδας, η γνώση και η γεύση της αλήθειας, δηλ. ο Χριστός. Ευτυχία είναι ο πόθος που φύτεψε ο Θεός στην καρδιά μας. Αυτό που λείπει από την ζωή μας είναι το αλάτι που θα μας οδηγήσει στην πείνα και την δίψα της αληθινής ευτυχίας, καθώς λησμονούμε πολλές φορές ότι η ομορφιά της ψυχής έχει το κάλλος του παραδείσου. Η ζωή χωρίς Θεό δεν αντέχεται», κατέληξε ο ομιλητής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, ευχαριστώντας και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο δια την ευλογητική συγκατάθεση ελεύσεως του ομιλητή, σημειώνοντας: «Ο μεγαλύτερος εχθρός της αγάπης είναι η εγωπάθεια, με αποτέλεσμα να είμαστε εγκλωβισμένοι στην αυτάρκεια μας και να αναζητούμε τις ατομικές αλήθειες και όχι την καθολική αλήθεια που είναι ο Χριστός και η Εκκλησία Του».

Στο τέλος του Εσπερινού προσφέρθηκε εις το πυκνό εκκλησίασμα Εικόνα των Αγίων της Κεφαλληνίας και πήλινο καντήλι, με την παρότρυνση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου: «τα σπίτια μας να μυρίζουν λιβάνι και να ανάβει καντήλι, αντίδοτο στον χωρίς ελπίδα κόσμο που απειλητικά μας κυκλώνει».

kisamou-kataniktikos-2

kisamou-kataniktikos-3

Εμφανίσεις: 302569
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: