Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κισάμου. 05/03 22:23

moni-gonias-4

Στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου εορτάστηκε, με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη, η μεγάλη εορτή της πίστεως και ευσεβείας μας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων πέριξ της Μονής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος αναφερόμενος στο μέγα αυτό εκκλησιαστικό και ιστορικό γεγονός, σημείωσε: «Σε μια Ευρώπη που κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους ανάλογα με την καταγωγή και την θρησκεία τους, υψώνοντας τοίχοι και υποβιβάζοντας τον άνθρωπο σε μάζα και αριθμό, σε μια Πατρίδα που απεμπολή τα ιερά και τα όσια της, που οι παρακαταθήκες του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη μοιάζουν εμπόδιο στα όσα απεργάζονται οι μαστροχαλαστές των καιρών μας, η Εκκλησία του Χριστού υψώνει σήμερα φωνή αντίστασης, εγρήγορσης και αφύπνισης σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και απαξίωσης του ανθρωπίνου προσώπου. Η σημερινή εορτή υπενθυμίζει πως ο «κατ΄ εικόνα Θεού» πλασμένος άνθρωπος, δεν μπορεί να διακηρύσσει ότι τιμά τις Ιερές Εικόνες όταν δεν τιμά και σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους ως πρόσωπα και εικόνες Θεού», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, προτρέποντας το πολυπληθές Εκκλησίασμα να παραμείνει σταθερό στην πίστη των πατέρων και προγόνων μας.

Εκατοντάδες πιστών από την ευρύτερη περιοχή μετείχαν τόσο στην Θεία Λειτουργία, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, όσο και εις την ιερά λιτάνευση. 

Ανάμεσα τους Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, του Ναυτικού, της Πυροσβεστικής, κ.α. Αρχών και Φορέων του τόπου και του Νομού.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ακολούθησε η καθιερωμένη εορτή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Υφαντή, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ορθοδοξία και Δεκτική Οικουμενικότητα».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος και ο Γεν. Δντής Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία μετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, παρουσιάστηκε το λογότυπο για τον επετειακό εορτασμό των 50 χρόνων του Ιδρύματος (1968-2018), καθώς το 2018 συμπληρώνονται πενήντα χρόνια διακονίας και λειτουργίας του και προγραμματίζονται επετειακές εκδηλώσεις καθ΄ όλη την διάρκεια του 2018.

moni-gonias-1

moni-gonias-2

moni-gonias-3

moni-gonias-8

moni-gonias-5

moni-gonias-6

moni-gonias-7

Εμφανίσεις: 303188
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: