Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 26/02 12:08

blazakis-1

Με αυτό τον τίτλο η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χαλέπας, σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη μας, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό κέντρο Χανίων, μία συναυλία αφιερωμένη στον Χανιώτη Μουσικό και Παιδαγωγό Μιχαήλ Βλαζάκη.

Το παρών έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ιερείς, εκπρόσωποι αρχών του τόπου μας και πλήθος κόσμου.

Την Διεύθυνση της συναυλίας ανέλαβε ο Γιάννης Περάκης και την ενορχήστρωση η Ειρήνη Κόλλια κερδίζοντας τόσο αμφότεροι όσο και οι χορωδοί και οι οργανοπαίχτες στο τέλος, το θερμότατο χειροκρότημα!

Την εκδήλωση έκλεισε ο Εφημέριος της Ενορίας Ευαγγελιστρίας π. Βασίλειος Γκάτσης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την τιμή τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσύγκελλο καί όλο τον κόσμο, συνεχάρει με ιδιαίτερη χαρά την Χορωδία και Ορχήστρα της Ενορίας του για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Μιχάλης Βλαζάκης δίδαξε, μεταπολεμικά, Μουσική σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Χανίων και στο Βενιζέλιο Ωδείο.

Θεωρείται ο πρώτος, μετά τον Κερκυραίο Μποχάγιερ, διευθυντής της περίφημης Χορωδίας και Μαντολινάτας του Ωδείου Χανίων.

Υποστήριξε ανιδιοτελώς, πολλούς νέους της εποχής του να ασχοληθούν με τη μουσική και υπηρέτησε με πάθος, όλα αυτά τα χρόνια, την τέχνη του.

Μοναδική και αξεπέραστη, μέχρι σήμερα, η προσφορά του Μιχάλη Βλαζάκη στο Ριζίτικο τραγούδι.

Κατάφερε, με ελάχιστα ηχοληπτικά μέσα, να ηχογραφήσει σπουδαίους “ριζίτες τραγου- διστάδες”, από όλες τις επαρχίες των Χανίων και στη συνέχεια μετέφερε ατόφιους τους ήχους στο πεντάγραμμο.

Ο Μιχάλης Βλαζάκης έγραψε αρκετά τραγούδια και διασκεύασε πάρα πολλά, για τετράφωνη χορωδία.

Ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του αποτέλεσε το πρώτο μέρος της συναυλίας, από αυθεντικές παρτιτούρες της δεκαετιας του 1950, τις οποίες εμπιστεύτηκε η οικογένειά του.

blazakis-2

blazakis-3

Εμφανίσεις: 301386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: