Γράφτηκε από τον/την neakriti.gr. 08/02 01:48

monianikolaou

Σε κελί Ιεράς Μονής δε δίστασαν να εισβάλλουν και να κλέψουν μεγάλο χρηματικό ποσό, δύο άνδρες και μάλιστα, όχι μία, αλλά τρεις φορές, με την αστυνομία να κινεί γη και ουρανό για τη σύλληψή τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 35 ετών, υπήκοοι Βουλγαρίας, δε δίστασαν να εισβάλλουν στο κελί της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ζαρού και να κλέψουν τόσο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, όσο και αντικείμενα απροσδιόριστης αξίας.

Μάλιστα, οι άνδρες, για να ξαφρίσουν - κυριολεκτικά - το κελί, δε δίστασαν να εισβάλλουν 3 φορές, στις 17 Ιουλίου, 4 Σεπτεμβρίου και 10 Σεπτεμβρίου 2016, ενώ στη 1 Οκτωβρίου αποπειράθηκαν να εισβάλλουν ξανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους δύο άνδρες έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ αναζητούνται και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Αναλυτικά το Δελτίο της Αστυνομίας:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τριών περιπτώσεων κλοπών και μιας απόπειρας κλοπής, από Ιερά Μονή, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας, ηλικίας 35 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει την 17.07.2016, την 04.09.2016 και την 10.09.2016 σε Ιερά Μονή αφαιρώντας από το εσωτερικό δωματίου (κελί) χρήματα και αντικείμενα, ενώ την 01.10.2016 είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εισέλθουν στο ίδιο δωμάτια (κελί) της συγκεκριμένης Ιεράς Μονής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Εμφανίσεις: 301059
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: