Γράφτηκε από τον/την sitiapress.gr. 04/02 01:04

kyrillos ierapytni

Με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλου, της αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου κ. Πελαγίας Πετράκη, του Δημάρχου Σητείας κ. Πατεράκη, του Διοικητή της ΠΝΒ Κυριαμαντίου κ. Αντιπλοίαρχου Καθεκλάκη, του απερχόμενου Αστυνομικού διευθυντή Λασιθίου Στρατηγού κ. Πετάση, του Διοικητή του 3ου ΚΕΠ Σμήναρχο (ΕΑ) Εμμανουήλ Πάνου, και του Διοικητή του Λιμεναρχείου Σητείας κ. Πατακού, τελέστηκε ο εσπερινός του Αγ. Ισίδωρου του Πηλουσιώτου στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Μετόχιο της Ιεράς Μονής Παναγίας της Ακρωτηριανής Τοπλού.

Πλήθος κόσμου, για άλλη μια φορά ήταν εκεί αποδεικνύοντας ότι είναι ένα προσκύνημα πακρήτιο.

Ο καλός καιρός αποτέλεσε εξάλλου θετικό στοιχείο για να έρθει ακόμα περισσότερο κόσμος και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία επίσκεψης του σημείου της Κρήτης το οποίο τον υπόλοιπο χρόνο παραμένει κλειστό εξαιτίας της στρατιωτικής ζώνης.

Για όσους δε γνωρίζουν η περιοχή αν και ανήκει στην Ιερά Μονή Τοπλού έχει παραχωρηθεί στο Πολεμικό Ναυτικό για λόγους εθνικού συμφέροντος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μοναχικό πρότυπο που μας δίνει ο Όσιος Ισίδωρος και κάλεσε όλους να μιμηθούμε το παράδειγμά του αλλάζοντας οι ίδιο όσο μπορούμε τους εαυτούς μας, με σκοπό να αλλάξουμε τον κόσμο.

Η περιοχή του Κάβο Σίδερου πέρα από το γεγονός ότι είναι το ανατολικότερο σημείο της Κρήτης, αποτέλεσε σημείο ιερό από την αρχαιότητα με το ναό της Σαμώνιας Αθηνάς, ενώ αργότερα είναι σημείο που έπλευσε παράλληλα ο Απόστολος Παύλος κατά την πορεία του για τη Ρώμη, ενώ κατά την παράδοση μοναχοί από την Αίγυπτο και την περιοχή του Πηλουσίου μετά τις διώξεις των Αράβων βρέθηκαν στην περιοχή και ίδρυσαν την Ιερά Μονή του Αγίου Ισιδώρου την οποία για πρώτη φορά μνημονεύει ο Λατίνος κληρικός Χριστόφορος Μπουαντελμόντι το 1415.

Εμφανίσεις: 301863
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: