Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. 31/01 00:31

treis ierarxes hania-4

Μέ κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Τριών Ιεραρχών, στον Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Τριών Φωστήρων της Εκκλησίας μας Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού και συλειτουργούντων του Αρχιμ. και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β’ Αρχιερατικής Περιφερείας Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, των οικείων Εφημερίων, Πρωτ. Στυλιανού Θεοδωρογλάκη και Πρωτ. Ευτυχίου Πετράκη, του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτ. Δαμασκηνού Λιονάκη, ευσεβών πιστών, καθηγητών, διδασκάλων και μαθητών κυρίως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε καθηγητής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε μία όμορφη εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό κέντρο το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως, όπου το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως, η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή, και πλήθους κόσμου, παιδαγωγών και μαθητών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας υπέρ της παιδείας και περιελάμβανε ένα όμορφο ντοκιμαντέρ που παραχώρησε η ΕΡΤ για τους τρεις Ιεράρχες, βράβευση των μαθητών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του Γραφείου Νεότητος για τους τρεις Ιεράρχες, καθώς και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα "Αντίφωνο".

Την εκδήλωση στο τέλος χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μίλησε για τους τρεις μεγίστους Φωστήρες της παιδείας και των Γραμμάτων, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το Γραφείο Νεότητες και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση.

treis ierarxes hania-1

treis ierarxes hania-2

treis ierarxes hania-3

treis ierarxes hania-5

treis ierarxes hania-6

treis ierarxes hania-7

treis ierarxes hania-8

treis ierarxes hania-9

treis ierarxes hania-10

treis ierarxes hania-11

Εμφανίσεις: 301735
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: