Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/07 22:25

fitzi 9

Την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στo Φίτζι της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Μύρωνος, επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες ο υπεύθυνος για την υποστήριξη της Ορθοδόξου ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας στην Νότια Αυστραλία* π. Μιχαήλ Ψαρομμάτης, συνοδευόμενος από υποστηρικτές της ιεραποστολής.

Στο προαύλιο χώρο του Ναού της Αγίας Τριάδας Saweni όπου εστιάζεται και το Ορφανοτροφείο της Αγίας Ταβιθάς, ο Φιτζιανός ιερέας π. Γεωργιος Pillay, η Φιτζιανή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Saweni και υπεύθυνη για το ορφανοτροφείο Μελάνη, μετά της Συνοδείας αυτής, συνεργάτες και τα παιδιά του ορφανοτροφείου, υποδέχθηκαν λαμπρά και με πολύ αγάπη τους επισκέπτες.

Κατά την τετραήμερη διαμονή του, ο π. Μιχαήλ λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Saweni.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία και την ευλογία να κατηχήσει και να διδάξει μαθήματα Βυζαντινής μουσικής στα παιδιά του ορφανοτροφείου και σε άλλα άτομα που έδειξαν ενδιαφέρον.

Ο π. Μιχαήλ συνομίλησε με τους εκείθεν ευρισκομένους συνεργάτες της ιεραποστολής και δη τον επικεφαλής αυτής π. Μελέτιο Pantic, το πώς θα μπορεί να βελτιωθεί η συνεργασία μεταξύ την ιεραποστολή και τους συνεργάτες στην Νότια Αυστραλία.

Κατά την διάρκεια της διαμονής τους οι εθελόντριες απ' την Αδελαΐδα Μαρία Γλέζου και Paige Mewett βοήθησαν τα παιδιά στο ορφανοτροφείο με τα μαθήματα του σχολείου και με την γενική λειτουργία του ορφανοτροφείου.

Σημειωτέων και ιστορική σημασία είχε το γεγονός ότι κατόπιν της επίσκεψης η ιεραποστολική οικογένεια στα Φίτζι αποχαιρέτησε τρία Φιτζιανά παλικάρια της, οι οποίοι θα γίνουν ιεροσπουδαστές στην Ελλάδα με σκοπό να γυρίσουν πίσω έτοιμοι να συνεχίσουν το ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας.

Στο μακρινό ταξίδι τους, τους συνοδεύει ο πνευματικός πατέρας τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρων.

Στο πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας επί την εορτή της Σύναξης των Αγίων Αποστόλων 30 Ιουνίου, ο π. Μιχαήλ μετέφερε στους παρευρισκομένους τις ευλογίες, ευχές και αγάπη του νεοενθρονισθέντα Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου.

Παράλληλα επισήμανε την μεγάλη αγάπη που έχουν και την ακατάπαυστη προσευχή που κάνουν οι εν Αυστραλία αδελφοί και αδελφές για εκείνους και τους παρακάλεσε να μην τους ξεχνάνε στις προσευχές τους.

*Υπενθυμίζεται ότι πριν 2 μήνες (5 Μαΐου) κατόπιν ευλογίας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, λειτούργησε και κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Νόργουντ.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα εκδήλωση υπερ ενισχύσεως της ιεραποστολής στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας.

Το συγκεντρωθέν ποσόν ξεπέρασε των $36000.

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

fitzi 9

Εμφανίσεις: 302146
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: