Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/01 13:53

theofania melbrourne 5

Την Κυριακή 7η Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε για 35η συνεχή χρονιά, ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Μελβούρνης, Princes Pier.

Η οργανωτική επιτροπή της 2ας Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, προεδρεύοντος υπό των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, με πολύ κόπο και χρόνο διοργάνωσαν και πάλι φέτος το πατροπαράδοτο και μεγαλύτερο Ελληνικό πανηγύρι του καλοκαιριού.

Το λιμάνι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, διότι, τις δεκαετίες του 50 και 60, αποβιβάστηκαν οι περρισότεροι Έλληνες της ομογένειας από το διπλανό λιμάνι του Station Pier.

Στην τελέτη, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ζήλων κ. Σεβαστιανού Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου της Ρουμανικής Εκκλησίας κ. Μιχάηλ με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Μελβούρνης.

Υπήρξε και η Παρουσία αντιπροσώπων όλων των κυβερνητικών αρχών του κρατικού κοινοβουλίου, της πολιτείας, και του δήμου καθώς και του νέου Ελληνικού Γενικού Προξένου έν Μελβούρνη κ. Δημητρίου Μιχαλοπούλου.

Ο Αλεξανδρος Δομβρός ανέσυρε από τα νερά τόν Τίμιο Σταυρό, τον οποίο όπως δήλωσε ανέσυρε για πρώτη φορά.

Μετά το πέρας της τελετής, συνέχισε το πατροπαράδωτο μεγάλο Ελληνικό πανηγύρι, που προσελκύει κόσμο από όλην την πολιτεία από πολλές και διάφορες εθνικότητες των κατοίκων της Μελβούρνης.

theofania melbrourne 1

theofania melbrourne 1

theofania melbrourne 1

theofania melbrourne 1

theofania melbrourne 1

theofania melbrourne 1

Εμφανίσεις: 303718
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: