Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/01 17:18

2616

Κείμενο: Romfea.gr


Πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Την καθιερωμένη κοπή πραγματοποιήσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Μελβούρνης.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και ο Ρουμάνος Επίσκοπος της Αυστραλίας Μιχαήλ.

Το παρών έδωσαν και ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Δημήτρης Μιχαλόπουλος, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, Μάρθα Μαυρομμάτη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Νίκος Κακουβιτάκης, και άλλοι επίσημοι.

Αμέσως μετά την Κοπή της πίττας ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε αλλά και τι πρέπει να σκεφτεί ο καθένας προσωπικά για το νέο έτος.

Ακόμη αναφέρθηκε και στον Ρουμάνο Επίσκοπο Μιχαήλ, τονίζοντας ότι μιλάει την Ελληνική πολύ καλύτερα και από την μητρική του.

"Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρέθηκε σήμερα κοντά μας ο Επίσκοπος Μιχαήλ, παρόλο που και ο ίδιος έχει πάρα πολλά" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, με την ευχή να έχουν όλοι ένα νέο ευλογημένο έτος.

Εμφανίσεις: 303235
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: