Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/10 12:06

serbos diakonos 7

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, ελειτούργησε σήμερα 15 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονίαν του κ. Γκόραν, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου εις Σύδνεϋ.

Είναι άξιον προσοχής ότι ο π. Μίλοραντ, κληρικός του Πατριαρχείου Σερβίας, ο οποίος διακονεί στην Αδελαΐδα και τα τρία του παιδιά τά έστειλε στη Θεολογική Σχολή και απεφοίτησαν έχοντας Καθηγητήν τον ιδρυτήν της Θεολογικής Σχολής, Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον κ. Στυλιανόν.

Εκ των τριών τέκνων του π. Μίλοραντ, ο π. Ιωάννης έγινε Διάκονος και διακονεί τις ανάγκες της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο χειροτονηθείς Διάκονος π. Γκόραν εζήτησε και ενετάχθη εις τους Κληρικούς της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβασμιώτατος με βαθυτάτην συγκίνησιν απεδέχθη το ευλαβές αίτημά του και ανέθεσε εις τον Επίσκοπον κ. Νίκανδρον να τελέσει το μυστήριον της χειροτονίας, στο οποίο έλαβαν μέρος και Σέρβοι κληρικοί.

Ο νέος Διάκονος είναι έγγαμος και προ δύο μηνών απέκτησε το πρώτο του παιδί. Εκτός της Θεολογίας κατέχει και πτυχίον Ψυχολογίας. Του ευχόμεθα να πληροί την Διακονίαν του εν πάσι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη ευχαριστήριος Δοξολογία προς τιμήν των Μακεδονομάχων στην οποία παρερεύθησαν, τιμώντας την ημέρα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νότια Αυστραλία κ. Ανδρέας Γούρας και ο υπουργός Οικονομικών της τοπικής Κυβέρνησης κ. Τομ Κουτσαντώνης.

serbos diakonos 1

serbos diakonos 1

serbos diakonos 1

serbos diakonos 1

serbos diakonos 1

serbos diakonos 1

serbos diakonos 1

Εμφανίσεις: 303348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: