Γράφτηκε από τον/την . 13/07 10:33

adelaida 6

Με ιερά κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στους Ιερούς Ναούς της Αδελαῒδας.

Τήν παραμονή, 11.7.2017, ετελέσθη μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην συμβουλή του Αγίου περί του άγχους, επισημάνοντας τα λόγια του Αγίου «Όταν νιώθουμε στον αγώνα μας άγχος, να ξέρουμε ότι δεν κινούμαστε στον χώρο του Θεού. Ο Θεός δεν είναι τύραννος να μας πνίγη»

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Νόργουντ.

Η ασματική ακολουθία του Αγίου, με την αγιορείτικη βυζαντινή ερμηνεία των ύμνων υπό των ιεροψαλτών επρόσθεσαν σημαντικά στην ιερότητα και την κατάνυξη των πιστών.

Παρ'όλο που την επομένη οι περισσότεροι είχαν τις εργασίες τους, έμειναν στην τράπεζα σχεδόν όλοι οι εις την αγρυπνίαν παρευρισκόμενοι πιστοί.

Ανήμερα, 12.7.2017, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Ιερές Ακολουθίες επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου ετελέσθησαν και σε όλες τις κεντρικές ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Αδελαῒδα.

Αυτό που ιδιαίτερα διαπιστώθηκε ήταν το γεγονός ότι οι περισσότεροι πιστοί που συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες ήταν νέοι, που προσήλθαν στους Ιερούς Ναούς για να προσευχηθούν, να κατανυγούν και να ζητήσουν την χάρη του νεότερου αυτού Αγίου της Ορθοδοξίας μας.

adelaida 3

adelaida 3

adelaida 1

adelaida 1

adelaida 1

 

Εμφανίσεις: 303597
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: