Γράφτηκε από τον/την Ι.Α. Αμερικής. 23/04 15:17

arxiepiskopi amerikis

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σύστησε Συμβουλευτική Επιτροπή για την κατάρτιση του νέου Καταστατικού Χάρτη.

Σκοπός της Επιτροπής είναι η συγκέντρωση ιδεών και προτάσεων από το σύνολο της Ι. Αρχιεπισκοπής σχετικά με το μέλλον της Εκκλησίας μας στην Αμερική.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος και ο Άρχων κ. Μιχαήλ Ψαρός, ενώ εκπροσωπείται το σύνολο της Εκκλησίας και πιο συγκεκριμένα οι Ιεράρχες, εκπρόσωποι όλων των Ι. Μητροπόλεων, Γερουσιαστές για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των ιδρυμάτων της Ι. Αρχιεπισκοπής, κληρικοί, θεολόγοι, ακαδημαϊκοί και άλλα διακεκριμένα μέλη της Ομογένειάς μας, σύμφωνα και με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ι. Επαρχιακής Συνόδου.

Σκοπός της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι να κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την κατάρτιση του νέου Καταστατικού Χάρτη με την καταγραφή και διαμόρφωση των προτάσεων σχετικά με την τροποποίηση και βελτίωση του ισχύοντος Καταστατικού Χάρτη.

Οι προτάσεις αυτές θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν στο σύνολό τους. “Το κύριο έργο της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι η διαμόρφωση μιας σειράς προτάσεων για τη βελτίωση της οργάνωσης και διοίκησης της Εκκλησίας μας στην Αμερική με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες του μέλλοντος.

Προφανώς, εφόσον ο ισχύων Καταστατικός Χάρτης έχει ανακληθεί, η διατήρηση του υπάρχοντος status quo δεν αποτελεί επιλογή μας”, δήλωσε ο κ. Ψαρός.

Έχει ήδη δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική διεύθυνση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), προκειμένου να κατατίθενται οι σκέψεις και οι προτάσεις όλων για τον νέο Καταστατικό Χάρτη, ενώ στον ιστότοπο της Ι. Αρχιεπισκοπής (https://www.goarch.org/administration/charter) θα αναρτώνται σημαντικά έγγραφα και εξελίξεις σχετικά με τη διαδικασία κατάρτισης του νέου Καταστατικού Χάρτη.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ακολούθως, θα συστήσει μία Μικτή Επιτροπή από εκπροσώπους της Μητρός Εκκλησίας και της Ι. Αρχιεπισκοπής με στόχο την κατάρτιση του νέου Καταστατικού Χάρτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης, η Ι. Αρχιεπισκοπή θα συνεχίσει τη λειτουργία της ως νομική οντότητα, εφαρμόζοντας του Κανονισμούς της.

Εμφανίσεις: 275033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: