Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/06 18:07

press elpi

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ | Αιμίλιος Πολυγένης


Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος στην αρχή καλωσόρισε τους δημοσιογράφους από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά που απευθύνεται σε αυτούς ως Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, υπογραμμίζοντας πως "έχουμε αρκετά πρόβληματα που μας περιμένουν! Τα προβλήματα είναι ζωντανός οργανισμός και είναι λογικό και υγιές φαινόμενο ενός ζωντανού οργανισμού".

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε και στο θέμα του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας ότι είναι πρώτη προτεραιότητα του.

"Το θέμα του Αγίου Νικολάου μας εκθέτει στα μάτια όσων έχουν προσφέρει για την ανοικοδόμησή του και στα μάτια του αμερικανικού λαού. Είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και είναι θέμα τιμής και υπερηφάνειας για εμάς να τελειώσει αυτός ο ναός" τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Είμαι όμως σίγουρος ότι θα έχουμε καλή εξέλιξη γι' αυτό το θέμα του Αγίου Νικολάου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι καταλαβαίνει πολύ καλά το θέμα επίλυσής του.

"Καταλαβαίνω παρά πολύ καλά το θέμα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος και ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ σκληρά για να επιλυθεί και να πάψουν οι εντάσεις και οι επιθετικότητες" - τονισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: "Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που ανθίζει σε καιρό ειρήνης, δε θέλουμε τον πόλεμο είμαστε γενναίοι στον πόλεμο άλλα επιδιώκουμε πάντοτε την Ειρήνη. Ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ για την Ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών".

Ο κ. Ελπιδοφόρος αναφερόμενος στον πρ. Αμερικής κ. Δημήτριος, μεταξύ άλλων τόνισε: "Υποκλίνομαι στο μεγαλείο και την προσωπικότητα του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Τον σέβομαι, τον αγαπώ και θέλω τις συμβουλές του".

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πρόσθεσε ότι "οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εδώ στην Αμερική από πάνω προς τα κάτω αλλά δημοκρατικά και αυτό με εκφράζει. Πρέπει να πάρουμε συλλογικές και σωστές αποφάσεις όλοι μαζί και αυτό θα πράξω τις πρώτες εκατό ημέρες. Θα μελετήσω με τους συνεργάτες μου, όλα τα προβλήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής".

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα.

"Είναι πολύ ακριβό το τίμημα που πληρώνει η Τουρκία να κρατά κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να βοηθήσουμε την Τουρκία να υπάρξει μια επωφελής λύση για όλες τις πλευρές" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

elpidophoros press 1

Εμφανίσεις: 300847
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: