Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/05 19:28

eparxiaki sinodos amerikis

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Τα αδύνατα ... δυνατά να μη γίνει η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου πιέζουν από τις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr εδώ και μέρες ασκείται πίεση να αναβληθεί η εκλογή για μερικές εβδομάδες.

Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το σημερινό ψήφισμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για αναβολή μερικών εβδομάδων (30 ημέρες).

Επίσης τα Μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου ζητούν να εξεταστεί με κάθε λεπτομέρεια ένας κατάλογος 5 υποψηφίων, όπως απαιτεί ο Καταστατικός Χάρτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

"Ζητούμε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εξετάσει όλα τα αξιέπαινα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ως υποψηφίους για εκλογή στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής" - αναφέρουν τα Μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Κάποιοι ερμηνεύουν την προσπάθεια για αναβολή της εκλογής στην προσπάθεια να προωθηθεί συγκεκριμένος υποψήφιος, που να επιλεγεί από συγκεκριμένα εκκλησιαστικά κέντρα των Η.Π.Α.

Πάντως το παρασκήνιο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου είναι πολύ έντονο και ήδη κάποιοι... βιαστικοί έσπευσαν να βγάλουν δημοσιεύματα στην Ελλάδα ότι έγινε η εκλογή για να προωθήσουν (ή να κάψουν;) συγκεκριμένα ονόματα.

Εμφανίσεις: 302099
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: