Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/03 02:25

bikariato 4

Συνεχίζοντας τις ποιμαντικές του δράσεις το Βικαριάτο των Παλαιστινιακών και Ιορδανικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής διοργάνωσε το Σάββατο 9 Μαρτίου ε.ε.,στο Daly City της Καλιφόρνιας τη γ' Ετήσια Ημερίδα για θέματα βιοηθικής, με γενικό τίτλο «Η Αυτοκτονία: Καταστρέφει την Αγάπη και την Ελπίδα - Suicide: Destroying Love and Hope».

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Daly City , άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου, αφού πρώτα απηύθυνε χαιρετισμό ο Αιδεσιμ. Arch. Vicar Fr. George Jweinat.

Εισηγήσεις εγένοντο· α) από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνό Αλαζράϊ με θέμα «Η αυτοκτονία στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη».

β) από τον Αιδεσιμ. Fr. Θαδδαίο Hardenbrook, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Λαυρεντίου Felton Καλιφόρνιας, με θέμα «Τρόποι αντιμετώπισης του πειρασμού της αυτοκτονίας και συμβουλές για επιζήσαντες από απόπειρες αυτοκτονίας».

γ) από τον Αιδεσιμ. Fr. John A. Peck, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πάντων των Αγίων της Βόρειας Αμερικής στο Sun City της Αριζόνας, με θέμα: «Η αυτοκτονία στην Χριστιανική Ιστορία».

και δ) από τον Αιδεσιμ. Fr. Ηanna Khoury, εφημέριο του Ιερoύ Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Daly City της Καλιφόρνιας, με θέμα: «Μήνυμα ελπίδας για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες».

Σύνεδροι προσήλθαν από διάφορες πόλεις της Καλιφόρνιας και από τις γειτονικές Πολιτείες της Αριζόνας και της Νεβάδα. Η συμμετοχή ήταν αθρόα.

Μέσα από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε, οι ακροατές του Συνεδρίου βρήκαν απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν αυτούς και τις οικογένειες τους.

Στο τέλος, ο Πανος. Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράϊ, αφού μετέφερε σε όλους τις ευχές της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την άρτια διοργάνωση της Ημερίδας και ανακοίνωσε ότι η Δ' Ετήσια Ημερίδα για τα θέματα της Βιοηθικής θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του επόμενου έτους, με θέμα: «Η σημασία της δωρεάς των οργάνων και της αιμοδοσίας, κατά τη πατερική διδασκαλία».

Η Ημερίδα έληξε το απόγευμα του Σαββάτου με την ακολουθία του Εσπερινού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από τον Ορθόδοξο Τηλεοπτικό Σταθμό του Βικαριάτου ''St. Andrew Orthodox TV'' και τη γνωστή αραβόφωνη εφημερίδα ''Charisma'', που εκδίδεται στην Αμερική.

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

bikariato 1

Εμφανίσεις: 300617
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: