Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/12 18:35

bikariato 1

Επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού (κατά το ιουλιανό ημερολόγιο), την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ε.ε., τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου του Οικ. Θρόνου Δαμασκηνού Αλαζράϊ και παρουσία του Αιδεσιμολογιωτάτου Arch. Vicar Fr. George Jweinat στον Ιερό Ναό Αγίου Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου, του Βικαριάτου των Ιορδανικών και Παλαιστινιακών Ορθόδοξων Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Felton της Καλιφόρνιας.

Το πρωί της Δευτέρας οι πιστοί με ευλάβεια υποδέχτηκαν τεμάχιο λειψάνου του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού το οποίο δώρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο προεστώς της Ευχαριστιακής Συνάξεως μίλησε για τη ζωή του τιμώμενου Αγίου, για τον αγώνα του στην εποχή της εικονομαχίας και για το σημαντικό συγγραφικό του έργο. Επίσης τόνισε την ιδιαίτερη ευλάβεια των Ορθοδόξων της Μέσης Ανατολής στον Άγιο λόγω της καταγωγής του.

Ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την άριστη διοργάνωση της πανηγύρεως και κυρίως τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Thaddaeus Hardenbrook.

Ο Πανοσιολογιώτατος εν κατακλείδι μετέφερε με την ευκαιρία των εγγιζουσών εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου σε όλους τις ευχές της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου.

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

bikariato 2

Εμφανίσεις: 300496
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: